De mogelijkheden van een gebouw: het stadsklooster in Den Haag

Sinds 2022 wordt het stadsklooster aan het Westeinde bewoont door Stichting 488. Het klooster is nu een divers gebouw met verschillende onderdelen. Samen leven en samen het geloof delen staat voorop. Een levendige diaconale en missionaire voorziening in hartje Den Haag.

De leefgemeenschap

Een bewogen groep mensen die met elkaar door het leven wil gaan. Samen bidden, samen eten en samen delen. In de ochtend starten ze met het ochtendgebed en in de avond sluiten ze af met verschillende activiteiten. Jong en oud is welkom om deel te nemen aan deze familie om zo elkaar te ondersteunen. Tegelijkertijd draagt eenieder zijn of haar steentje bij aan de hulp die wordt geboden vanuit Stichting 488 aan de samenleving.

Hulp bieden binnen de leefgemeenschap

In de leefgemeenschap is ruimte voor mensen die hulp nodig hebben. Een veilige woonplek waar zorg en stabiliteit worden geboden. Daarnaast is eenieder welkom voor koffie, thee, een slaapplek of gebed. De leefgemeenschap staat als familie in het leven die voor andere altijd de deuren open heeft. 

Lunchroom: Petit Paradise

In het ontmoetingscafé Petit Paradise is iedereen welkom voor koffie, gebak en een luisterend oor. De lunchroom bevindt zich aan de voorkant van het gebouw waardoor iedereen vanuit zijn weg naar werk/school/etc. kan binnenlopen.

Meer hulp

Er is een gedeelte afgesloten van de leefgemeenschap waar nog meer ruimte is voor hulp. In 2022/2023 is hier een afdeling van het Leger des Heils geweest waar ruimte was voor een grote groep tieners. Nu is er ruimte voor een nieuw project. Hier werkt de leefgemeenschap nauw mee samen, hulp bieden waar nodig om zo de samenleving een mooiere plek te maken.

Het stadsklooster is een voorbeeld waar een gebouw mede door de invulling van het gebouw zichzelf financieel staande kan houden. Wil je dit ook voor jullie gebouw? Neem dan contact met ons op, zodat wij mee kunnen kijken welke invulling passend is bij jullie.