Bio Speakers Academy

 

Over ds. drs. Rens Schalkwijk

 

Ds. drs. Rens Schalkwijk is een internationaal actief theologisch adviseur en werkt samen met universiteiten in binnen- en buitenland. Hij heeft een internationale theologische adviespraktijk. Als theoloog, pastor en adviseur bekijkt hij thema’s per definitie vanuit een ander perspectief, elk onderwerp heeft immers ook een morele kant of een diepere laag. Dat maakt hem inzetbaar op vrijwel iedere bijeenkomst en bij ieder onderwerp. Wie open staat voor een afwijkende kijk op een thema, geeft Rens Schalkwijk spreektijd als key note speaker of second opinion.

 

Het liefst spreekt Rens Schalwijk over de kern en komen kernwaarden, drijfveren en motivatie aan de orde. Hij werkt vanuit zijn 3R-model met drie stappen:

 

Research: analyseer

Reflect: denk na

Reignite: beslis

 

Het 3R-model is toepasbaar op ieder vakgebied, in ieder type organisatie en bijna iedere situatie. Zeker als er sprake is van complexiteit, crisis of gebrek aan cohesie. Als strateeg, innovator, inspirator en integrator helpt Rens Schalkwijk met het doorgronden van de kern van uw zaak.

 

Rens Schalkwijk is zoon van een zendingspredikant en woonde in Suriname, Nederland, Curacao en Jamaica. In zijn jeugd was hij een succesvol multi-sporter en deed mee aan de Nederlandse atletiekkampioenschappen. Op zijn 17e begon hij aan zijn universitaire studie theologie. Hij deed internationaal vrijwilligerswerk, liep stage in de grootste gemeente van Suriname en was leerkracht en hulppredikant (Fortkerk op de Antillen). Hij was predikant in Zeist, Almere, Zaandam en Den Haag. Momenteel is hij internationaal theologisch adviseur en verbonden aan de stichting Kerken voor Kerken die zich richt op de (her)bestemming van kerkgebouwen.

 

Thema’s

Religie

 

Kernwaarden

Integriteit

Innovatie

Ethiek

Inspiratie

 

Waarde(n)

Leiderschap

Herbestemming

Kerkgebouwen