Over ons

Wij zien de kerk als een vingerwijzing naar God. Als een centrale plek in de samenleving, een rolmodel en een werkgever. Dit willen we graag ondersteunen in de praktijk door het juiste kerkgebouw aan gemeentes te koppelen en de kerken in Nederland te laten opbloeien. Op dit moment zijn er veel kerkgebouwen waarbij het voortbestaan wordt gevreesd en dat terwijl er grote vraag ligt naar kerkgebouwen, bijvoorbeeld bij migrantenkerken. Wij willen herfinancieren, hervormen en verduurzamen. 

Wij zijn Stichting Kerken voor Kerken:

  • Toegankelijk voor kerken
  • Breed netwerk
  • Geestelijk draagvlak
  • Onafhankelijk
  • One stop shop

Missie en Visie

Missie
Kerkgebouwen behouden, vinden en beschikbaar hebben voor kerken, opdat het Christelijk cultureel erfgoed blijft voor deze en toekomstige generaties en het koninkrijk van God.

Kerkgebouwen weer een centrale en relevante plaats in de maatschappij geven

Visie
De Stichting heeft als doel een leidende rol te spelen in de transitie voor het advies, de begeleiding en de vernieuwing van de kerkgebouwen.

Kerkgenootschappen helpen bij het vinden van een nieuwe functionele positie binnen de samenleving waarbij het kerkgebouw centraal staat.

De stichting zorgt verder voor een coalitie van partners die de missie en visie volledig ondersteunen. Dit kan zijn op financieel vlak maar ook op technisch vlak. Transparantie, betrouwbaarheid en openheid zijn kernwaardes die de Stichting ook uitdraagt.

 

 

Wat we doen

We zoeken naar kerkgebouwen

We helpen bij de zoektocht naar een kerkgebouw. Er zijn verschillende christelijke gemeenschappen die op zoek zijn naar kerkgebouwen: internationale kerken, migrantenkerken, nieuwe Nederlandse initiatieven en uitbreidingen van huidige kerkgemeenschap. Deze groepen willen we een plek geven waar ze kunnen kerken om zich te vestigen en verder te groeien. We willen dat christelijke kerken als eerste de kans krijgen om kerkgebouwen die vrijkomen te kopen.

We zoeken naar plannen binnen kerkgebouwen

Door kerken zelfstandig te laten draaien en een eigen inkomstenbron te creëren kunnen kerken blijven bestaan en zich zelfs verbreden, ook op maatschappelijk vlak. Door een maatschappelijke functie toe te voegen aan kerken kunnen we als kerken een grotere rol gaan spelen in de maatschappij.

We helpen gemeentes

We willen ondersteuning bieden aan gemeentes bij het opstellen van kerkenvisies. Opmerkelijk genoeg worden kerken en kerkgenootschappen vaak niet bij deze kerkenvisie betrokken en dat kan en moet anders. Kerken voor Kerken kan kerken adviseren over de wijze waarop kerken invloed krijgen op de plaatselijke kerkenvisie. Er is beschikking tot een uitgebreid netwerk deskundigen, in politiek, vastgoed, financiële sector en architectuur/bouw.